Farmors tærte med marcipan og bær

Farmor laver den til sin fødselsdag hvert år – og ved lejligheder hvor der skal spises kage.

  • 2-3 æg
  • 200 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g marcipan
  • 1 appelsin (Øko, skallen heraf)
  • 150 g bær (F.eks. blandede frosne bær – eller lige de bær, man har lyst til.)

Pisk æg og sukker luftigt, mel og bagepulver vendes forsigtigt i.

Marcipanen rives groft og vendes i dejen sammen med appelsinskallen.

Dejen hældes i en springform beklædt med bagepapir i bunden og smurt med smør. De frosne bær hældes ovenpå.

Tærten bager i 35-40 minutter ved 175*C midt i ovnen. Spises med rigeligt flødeskum. Smager både godt lun og afkølet.

Der kan med fordel laves en dobbelt portion – kagen kan fryses og smager stadig vidunderligt 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s