Koldhævede grahamsboller

20 g gær

5 dl koldt vand

1 spsk salt

3 spsk olie

5 dl grahamsmel – eller spelt eller fuldkornshvede eller…

3-4 dl hvedemel

1 dl gryn

Evt. kerner og frø efter smag – f.eks. solsikkekerner, hørfrø…

  1. Gær blandes i koldt vand – derefter tilsættes salt og olie.
  2. Tilsæt grahamsmel
  3. Tilsæt hvedemel – hold lidt tilbage eller tilsæt lidt ekstra, dejen skal være blød men ikke for vandet.

Dejen sættes til hævning i køleskabet til næste morgen og bages i ca. 15 minutter ved 220 grader.

OBS! Tilsættes 50 g gær og erstattes det kolde vand af lunkent vand, kan bollerne hæve lunt på køkkenbordet i 30-60 minutter inden de bages.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s